DataProtex Kit +
DataProtex

+ Inleiding
+ DataProtex Kit
+ Algemene voorwaarden
+ Download
+ Save-my-PC
+ Top 10
+ Contact

Members

+ Handleiding
+ Linkregister

Computerbeveiliging

+ Computerbedreiging
+ Netwerkbeveiliging
+ Beveiliging van portables
+ Internetbeveiliging
+ Firewalls
+ Kerngegevens
+ Nieuws

Virus-encyclopedie

+ Aanvallen vanop afstand
+ Virussen
+ Trojanen
+ Logische bommen
+ Spyware
+ Hoaxes
+ Keyloggers
+ Worms
+ Spam
+ Adware

Naar de virus-encyclopedie

Bescherm de gegevens van uw bedrijf tegen allerhande computerschade dankzij

Klik op de nummertjes om naar de bijhorende uitleg te gaan.

Dankzij DATAPROTEX kunt u op een veilige manier uw back-ups beheren

 • voor alle of enkele bestanden;
 • zoveel u wilt;
 • wanneer u wilt.
U kunt 2 back-upfrequenties programmeren, bestanden terughalen en back-ups verwijderen van onze servers.

U beheert de u toegekende ruimte zoals u dat wilt!


1. De DataProtex software

Voor Windows-omgeving (95, 98, Me, NT, 2000, XP)

DataProtex is een software die u zelf programmeert in functie van uw behoeften om op die manier van al uw belangrijke computerbestanden en gegevens een back-up te maken.

Klik op de afbeelding om ze te vergroten.

Om de overdracht van de gegevens te optimaliseren, gebruikt de software een incrementeel principe waarbij gegevensblokken worden vergeleken. De gegevens worden daarna samengeperst, gecodeerd en overgebracht naar onze beveiligde servers.



De methodologie biedt zes voordelen:
 1. Systematische methodologie: U hoeft niet meer te denken aan uw bestanden en gegevens van na de laatste back-up, want de DataProtex software doet het in uw plaats. De software vergelijkt, op het uur en de dag naar uw keuze, de inhoud van uw computer met die van uw back-upruimte op onze servers.

 2. Automatische methodologie: Eenmaal de back-up is geprogrammeerd, hoeft u zelf niets meer te doen. Zo zult u nooit gegevens verliezen door vergetelheid, een overmaat aan werk, afwezigheid, onbekwaamheid, onoplettendheid,...

 3. Numerieke methodologie: U hoeft geen materiële dragers (zoals cd-roms, DVD’s, tapes,...) meer te gebruiken waardoor u gegevensverlies of gegevensaantasting door verlies, diefstal, vernietiging van de drager of door een virus vermijdt.

 4. Overdrachtsmethodologie: Wat er ook in uw ruimtes gebeurt, al uw gegevens staan te uwer beschikking, op een veilige plaats, in uw beveiligde back-upruimte.

 5. Beveiligde methodologie: Voor uw gegevens naar onze servers worden doorgestuurd, codeert de DataProtex software die gegevens aan de hand van een coderingssleutel van 16 karakters. Zo wordt de immuniteit en de volledige geheimhouding van uw gegevens gegarandeerd. Die sleutel werd bepaald bij toeval tijdens de configuratie van de software op uw computer. De sleutel werd ‘en cache’ opgeslagen in uw gebruikersparameters op uw computer en u alleen kunt die gegevens decoderen bij een restauratie-operatie.

 6. Ergonomische methodologie: De DataProtex software is zo eenvoudig in gebruik dat ze voor iedereen toegankelijk is, zelfs voor computerbeginners. Bij de installatie krijgt u een handleiding en die staat eveneens op de portaalsite te uwer beschikking.

Gebruiksvoorbeelden:

U hebt net een bestek voor een belangrijk aanbod afgewerkt. U kunt zich niet veroorloven het kleinste risico te nemen en alles te moeten herbeginnen of het contract te verliezen.

Open dan uw DataProtex software en klik op "Back-up".

Klik op de afbeelding om ze te vergroten.

Voor terugkerende activiteiten kunt u de back-up programmeren door de frequentie en het uur uit te kiezen die u het best schikken. U kunt beslissen om van alle versies van uw activiteiten (van 1 tot 99) een back-up te maken. Uw back-ups worden automatisch uitgevoerd, u verliest geen tijd en alles is steeds gekopieerd.

Bovendien kan alles opnieuw worden opgevist!

U hebt net een bestand vernietigd dat deel uitmaakte van uw back-upprogramma... U kunt de laatste versie die naar ons netwerk werd gestuurd, weer opvissen door op “Terugzetten” te klikken.

Klik op de afbeelding om ze te vergroten.

» Top




2. Het Security Pack

Het Security Pack is een firewall router met gedeelde breedbandverbinding (ADSL of kabel).

De Linksys Blue Box is uiterst geschikt voor zelfstandigen en KMO’s die een sterke beveiliging voor slechts één computer nodig hebben.

De FireBox Soho 6 wordt dan weer gebruikt voor de bescherming van meerdere computers aangesloten op een netwerk. Die Firewall gebruikt de 'Dynamic Stateful Filtering'-technologie, een toepasbare toegangspoort en een web content-filter.

In alle gevallen installeren wij ook een VirusScan-licentie.

Het geheel garandeert een uitstekende globale bescherming.

» Top


3. Full assistance: Helpdesk en interventies ter plaatse

Is uw pc aangetast door een virus of door spyware dat de prestaties afremt? Hebt u een technisch probleem?

Onze helpdesk-medewerkers staan voor u klaar, alle werkdagen, van 9.00 tot 19.00u.


En als het probleem niet aan de telefoon kan worden verholpen, komt een technicus het ter plaatse oplossen.

Is uw pc defect? Zijn er problemen met de installatie van de randapparatuur, van de software? Wenst u een check-up van uw operating system?

De interventies van onze gekwalificeerde technici worden binnen de 24 uur gepland en uitgevoerd op werkdagen tussen 9.00 en 17.00u.

Het DataProtex-forfait omvat de verplaatsingskosten en arbeidskosten. De reserve-onderdelen, het materieel of de aanvullende software zijn niet inbegrepen en worden opgenomen in een bestek.

» Top




4. Uw beveiligde back-upruimte

Uw gegevens worden op onze servers opgeslagen in een gecodeerde vorm zodat de volledige geheimhouding is verzekerd.

Onze servers zijn feitelijk ondergebracht bij British Telecom in Diegem, in een uiterst beveiligde en betrouwbare omgeving.

Op die manier kan DataProtex u een heel hoog beveiligingsniveau bieden, met de allerlaatste beveiligings-, bewakings- en alarmsystemen:

 • Uiterst gespecialiseerde onderhouds- en technische bijstandsdiensten voor onze uitrusting.

 • Geavanceerde hosting met doeltreffende en flexibele voedings- en klimaatregelingsoplossingen.

 • Geavanceerde technologische oplossingen met de allerlaatste beveiligingssystemen.

Uw computergegevens worden perfect beveiligd!

» Top




5. De restore-functie voor portables

Zelfs van een andere computer dan die waarop de voornaamste software is geďnstalleerd, hebt u toegang tot uw gegevens waarvan een back-up is gemaakt.

Zo kunnen wij de RESTORE-functie van de DataProtex software installeren op uw draagbare computer: uw gegevens kunnen dan 24 uur op 24, 7 dagen op 7 worden opgehaald, waar u zich ook bevindt.



Dat kan heel nuttig zijn wanneer u tijdens een vergadering buitenshuis een presentatiebestand wilt gebruiken.

» Top

FR
NL
DATAPROTEX - Your computer & Data protection - n.v. Samarkande s.a. - ©Copyright 2006 - General conditions